Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

BeautyRitualul corect de îngrijire al tenului

Ritualul corect de îngrijire al tenului

Curățarea tenului este primul (și cel mai important) pas în îngrijirea tenului. Chiar dacă nu ați folosit makeup, demachierea este obligatorie dimineața și seara pentru a îndepărta praful și particulele de murdărie acumulate pe parcursul zilei sau al nopții.

Îndepărtarea murdăriei se face cu un produs de demachiere și discuri demachiante de bumbac. Produsul folosit poate fi un lapte demachiant sau o apă micelară, în funcție de tipul de ten pe care îl aveți. Tenul gras se curăță mai bine cu apa micelară pe când celui uscat sau mixt îi priește un lapte demachiant.

După îndepărtarea superficială a murdăriei, următorul pas este utilizarea unui gel curățător. De preferat este unul delicat, fără săpun, care să curețe fără a vătăma tenul. Se utilizează pe întreaga față, fără a se freca prea tare, și se clătește ambundent.

Următorul pas este folosirea unei loțiuni tonice. Aceasta împrospătează tenul, eliberează porii și tonifică pielea. Aplicați loțiunea cu o dischetă demachiantă și lăsați tenul liber, ca aceasta să își facă efectul.

După loțiunea tonică, urmează aplicarea cremelor hidratante. Crema hidratantă diferă în funcție de nevoile tenului și momentul zilei. Tenul uscat are nevoie de o cremă intens hidratantă, pe când cel gas are nevoie de o cremă care să nu îl încarce. Crema de seară poate fi mai bogată în retinol, un ingredient activ extraordinar în lupta cu îmbătrânirea și care se recomandă a nu fi folosit în timpul expunerii la soare. Este bine să consultați un medic dermatolog sau o cosmeticiană, care să vă recomande o cremă special adaptată nevoilor tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus