Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

MustelaPielea bebelușului necesită o îngrijire specială
Pielea bebelușului

Pielea bebelușului necesită o îngrijire specială

Pielea bebelusului necesita o ingrijire speciala, asa ca ti-am pregatit un articol despre tot ce trebuie sa stii despre pielea bebelusului.

Pielea bebelușului la naștere

La naştere, pielea bebeluşului se confruntă brusc cu un mediu nou: aerul liber, temperaturile mai scăzute, prezenţa microbilor sunt atâtea elemente la care nu este încă adaptat. Fragilă şi imatură, pielea bebeluşului prezintă de asemenea un potenţial celular incredibil, care trebuie protejat în mod esenţial: de aceea, are nevoie de produse de îngrijire speciale.

Straturile principale ale pielii

Adevărat înveliş protector al corpului nostru, pielea este structurată în trei straturi principale: epidermă, dermă şi hipodermă.

Epiderma este stratul superficial al pielii. Acesta este format din mai multe straturi de celule denumite keratinocite. Aceste celule se formează la nivelul cel mai profund al epidermei apoi urcă puţin câte puţin spre exterior. Ajunse la suprafaţă, acestea îşi pierd nucleul, se umplu cu keratină şi formează „stratul cornos“: un scut semi-permeabil compus din keratinocite degradate (corneocite) legate de lipide şi de complexe proteice. Stratul cornos este o veritabilă barieră de protecţie care apără organismul împotriva agresiunilor exterioare.

La suprafaţă, epiderma este acoperită de un amestec de sudoare şi sebum denumit „peliculă hidrolipidică“. Această substanţă grasă menţine hidratarea pielii şi formează o barieră antibacteriană şi antifungică.

Ce trebuie să știi despre pielea uscată a bebelușului

Pielea uscată cu tendinţă atopică este o piele săracă în lipide, elemente grase care asigură în mod normal etanşeitatea barierei cutanate. Din acest motiv, pielea cu tendinţă atopică este mai vulnerabilă faţă de agresiunile externe. Această fragilitate este asociată cu o reactivitate anormală a sistemului imunitar de apărare. 

Această afecţiune cutanată se manifestă prin mai multe caracteristici:

  • În primul rând, pielea este extrem de uscată.
  • Aspră la atingere, poate prezenta mici scuame.
  • Pe piele apar regulat sau periodic plăci roşii, uscate şi aspre, în special pe faţă, la nivelul pliurilor (gât, cot, partea posterioară a genunchilor) şi la extremităţi (mâini, încheieturile mâinilor, glezne).
  • Pielea prezintă mâncărimi puternice, uneori până la tulburarea somnului.
  • Dermatita atopică apare cel mai frecvent la copiii care prezintă un teren alergic (astm, rinită alergică, alergie alimentară, etc.).

Localizată sub epidermă, derma este ţesutul de susţinere, foarte important pentru fermitatea şi elasticitatea pielii. Printre altele, aceasta conţine fibre de elastină şi de colagen.

În sfârşit, hipoderma este cel mai profund strat al pielii. Aceasta este compusă în cea mai mare parte din celule adipoase, adipocitele, care izolează organismul de variaţiile de temperatură şi formează un strat protector împotriva presiunilor la care este supusă pielea.

Cum să alegi produsele de îngrijire potrivite

Pentru a atenua imaturitatea barierei cutanate a bebeluşului, protejându-i potenţialul extraordinar, este important să se utilizeze produse de îngrijire pentru piele uscata care îi respectă delicateţea, îi conservă resursele celulare şi nu o irită.
Nu uita atunci când alegi produse dermato-cosmetice  sa tii cont ca pielea bebelusului necesita o ingrijire speciala  si trebuie sa selectezi  doar produse de îngrijire hipoalergene, cu toleranţă ridicată şi special create pentru pielea uscata celor mici, care vor contribui la consolidarea barierei cutanate a bebeluşului şi la protecţia resurselor celulare împotriva agresiunii din mediul înconjurător. În schimb, nu folosi niciodată produsele tale de toaletă pe bebeluş: prea acide şi cu un conţinut prea mare de detergent, acestea nu sunt potrivite pentru pielea lui fragilă.

Datorită expertizei unice în pielea bebelușilor, produsele Mustela sunt sigure, eficiente și de ce în ce mai naturale, protejând pielea bebelușilor și ajutând la dezvoltarea de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus