Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

BeautyPielea uscată are nevoie de o îngrijire specifică

Pielea uscată are nevoie de o îngrijire specifică

Pielea uscată are nevoie de o îngrijire specifică așa că ți-am pregătit un articol cu tot ce este bine să știi despre îngrijirea pielii uscate.

Din cauza expunerii excesive la frig, la soare, la aerul uscat al aparatelor de aer conditionat, pielea iși pierde din bariera de protecție și devine aspră și uscată.

De asemenea există și alți factori ce pot afecta pielea precum: dereglările hormonale, vârsta, tratamentele medicamentoase și factorii genetici.

Un tip de piele mai reactiv decât altele

Aproximativ 40% dintre femei au de suferit din cauza pielii uscate, zonele cele mai afectate sunt picioarele și brațele, iar pe față senzația de disconfort este însoțită de scuame, striații sau de roșeață. Această roșeață reflectă o inflamație și iritație, caracteristice pielii uscate. În absența sebumului și a lipidelor protectoare, aceasta reacționează puternic la agresiunile externe.

Problemele înrudite cu pielea uscată

Spre deosebire de pielea grasă, pielea uscată pare a fi fină, mată și perfectă.

Există însă și dezavantaje precum disconfortul cauzat de starea de înăsprire, chiar arsuri sau mâncărime prezente atât pe față cât și pe corp și scalp( apar scuame dureroase și zone roșiatice iritate) și de aceea este bine să ții cont de faptul ca pielea uscată are nevoie de o îngrijire specifică.

Evoluția pielii uscate de-a lungul anilor

Nu toate tipurile de piele sunt egale în fața îmbătrânirii cutanate. Unele, cum ar fi pielea uscată, sunt mai predispuse la riduri și semne de vârstă din cauza deshidratării. Pielea grasă se prezintă, in general, mai bine: producția de sebum permite o hidratare bună.  Cu cât pielea este mai fină și mai uscată, cu atât este mai probabil să fie marcată de trecerea timpului. Primele riduri apar la nivelul conturului ochilor, apoi se extind în funcție de mușchiul și arhitectura osoasă a feței. Pielea își pierde apoi fermitatea și pot apărea și pete pigmentare.

Dacă aveți piele uscată, este important să luați măsurile corecte pentru a preveni și întârzia îmbătrânirea cutanată.

Piele uscată-îngrijire specifică
  • Acțiunile corecte

Pentru a curăța sau a demachia pielea uscată, este de preferat să alegeți un lapte sau o soluție de curățare ușoară cu pH neutru si produse de gomaj.  Puteți combina apoi hidratarea și protecția cu o cremă sau un gel hidratant pe bază de ceramide, acizi grași și vitamine.

Pielea uscată este în mod special predispusă la riduri. Vestea bună este că este posibil să întârziem aceste semne de trecere a timpului. Pentru a face acest lucru, puteți, de exemplu, să asociați cu tratamentul dvs. hidratant un ser cu obiective active anti-îmbătrânire sau anti-pete, cum ar fi retinolul sau acidul hialuronic.

  • Gesturi de evitat

Pentru a preveni deshidratarea pielii uscate, verificați duritatea apei de curățare pe care o utilizați. Nu că nu ar fi suficient, dar apele prea calcaroase atacă stratul superficial al epidermei.

Pentru igiena corpului se recomandă o cremă curățătoare îmbogățită in lipide cu toleranță foarte ridicată și săpunurile sau gelurile de duș blânde. Și mai presus de toate, nu utilizați produse astringente sau loțiuni bazate pe alcool, prea agresive pentru bariera hidrolipidică a pielii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus