Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

BeautyIngredient controversat în cosmeticele pentru copii – TRICLOSAN

Ingredient controversat în cosmeticele pentru copii – TRICLOSAN

Triclosanul este un ingredient ce face parte din multe produse de uz cosmetic și este folosit pentru a preveni contaminarea cu bacterii a produselor. Se poate găsi în săpunuri, gel de duș, pastă de dinți, creme și alte cosmetice.

Studiile au arătat, însă, că administrarea de triclosan este asociată cu o descreștere a nivelului hormonilor tiroidieni, dar și că expunerea la triclosan contribuie la dezvoltarea bacteriilor și mărirea rezistenței acestora la antibiotice.

În acest moment, se desfășoară două studii majore cu privire la siguranța utilizării triclosanului în produsele cosmetice, unul cu privire la dezvoltarea cancerului de piele și celălalt la descompunrea acestuia în alte chimicale potențial periculoase după expunerea la razele UV.

Un alt studiu, realizat de către Caren Helbing, de la Universitatea Victoria din Canada, a demonstrat că mormolocii expuşi la triclosan s-au transformat în broaşte subdezvoltate şi cu membre malformate. Acest studiu evidențiază în, primul rând, că efectul asupra organismelor tinere este devastator și că trebuie evitată utilizarea produselor cosmetice ce au în componență triclosan, în special în îngrijirea copiilor.

În 2010, Uniunea Europeană a interzis folosirea triclosanului în materiale care intră în contact cu alimentele şi produsele alimentare. Cu toate acestea, triclosanul se găsește în continuare ca ingredient într-o mulțime de produse cosmetice, larg răspândite, ce intră în contact cu pielea și sunt absorbite prin intermediul acesteia în piele.

În combinație cu apa de la robinet, triclosanul se descompune și formează o dioxină – substanță extrem de toxică  și cancerigenă. Triclosanul, fiind o substanță pesticidă, intoxică organismul și se elimină foarte greu. Are efecte nocive asupra întregului sistem de funcționare a corpului și provoacă dezechilibre hormonale.

Produsele Mustela nu conțin TRICLOSAN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus