Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

BeautyTot ce trebuie să știi despre protecția solară

Tot ce trebuie să știi despre protecția solară

Contrar părerii populare, cum că protecția solară este necesară doar vara, sau chiar mai rău, se utilizează doar pe malul mării, oamenii de știință au altă părere. Protecția solară este necesară pe tot parcursul anului, indiferent de vremea de afară. Dar să începem cu începutul.

Ce este protecția solară și la ce ne este utilă? Ei bine, produsele cu ecran de protecție solară (SPF) ne protejează pielea de razele UVA și UVB, cele la care ne expunem pe tot parcursul anului și nu doar pe timpul verii.

Razele de tip UVB sunt cele care au un rol important în producerea vitaminei D, absolut necesară pentru protecția împotriva cancerului, susținerea sistemului imunitar dar și pentru reglarea sistemului hormonal. Tot ele stimulează producerea de melanină, pigmentul pielii ce acționează ca o barieră de protecție împotriva daunelor produse de către soare și fac ca pielea să se închidă la culoare.

Razele de tip UVA, în schimb, sunt periculoase pentru piele deoarece îmbătrânesc pielea și pot provoca apariția cancerului. Razele UVA pătrund în profunzimea epidermei și pot modifica structura celulelor acesteia. Afectează producția de colagen și elastina iar ca rezultat pielea îmbătrânește prematur. Aceste raze solare nu sunt oprite nici de nori, nici de vremea urâtă de afară. Ba mai mult, în timpul iernii sunt chiar mai periculoase, deoarece se reflectă în gheață și zăpadă, care funcționează ca o lupă, mărind puterea de acțiune.

Cum ne putem proteja de razele UVA și UVB

Pentru a ne feri de efectele nocive ale soarelui, este bine ca pe tot parcursul anului să ne protejăm pielea folosind produse speciale cu SPF (factor protecție solară). Pentru ten trebuie să folosim o cremă sau un fluid adecvat tipului de ten. După vârsta de 30 de ani, este bine să utilizam creme SPF care au în compoziție și ingrediente active anti-aging care nu doar protejează împotriva razelor solare dar și refac colagenul și elastina din epidermă.

Vara, este ideal să ne acoperim capul cu pălării sau eșarfe și să purtăm haine deschise la culoare. Dacă ne expunem la soare, perioadele din zi ideale sunt între 06:00 – 11:00 dimineața și seara după ora 17:00. Hidratarea este, de asemenea, extrem de importantă. Pielea deshidratată este mult mai expusă factorilor nociv externi.

După expunerea la soare, pentru a ajuta pielea să își revină mai rapid, dar și pentru evitarea foto-îmbătrânirii premature a acesteia, putem folosi produse after sun. Acestea au în compoziție ingrediente reparatoare și hidratante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus