Coșul tău este gol acum!
Ce este Trietanolamina și de ce este periculoasă în cosmeticele pentru copii!
Produsele cosmetice sunt utilizate la scară largă, pentru îngrijirea adulților dar și a copiilor. Săpunul, șamponul, balsamul, crema de corp, crema de față, balsamul de buze, deodorantul, demachiantul și produsele cu factor de protecție solar sunt cele mai utilizate produse cosmetice. Lor li se alătură o gamă diversă de produse de îngrijire și make-up.
Atunci când ne alegem produsele pe care le utilizăm noi, dar mai ales produsele pe care le utilizează copiii noștri, trebuie să fim atenți la ce conține lista de ingrediente. Dacă formula produsului conține ingrediente periculoase, cum ar fi parabeni sau ftalații, ar fi bine să nu folosim produsul respectiv. Chiar dacă nu sunt menționați ca parabeni, îi poți identifica ușor în lista de ingrediente. Parabenii figurează pe etichetă cu denumiri de -etil, -metil, -butil, -propil.
Trietanolamina (TEA) este un paraben folosit pentru a echilibra PH-ul și este des întalnit în produsele cosmetice. Este un paraben ce face parte din categoria nitrozaminelor, grupă cu un potențial cancerigen crescut. Provoacă reacții alergice, este iritant pentru ochi și usucă pielea și părul. Prin utilizare frecventă, este absorbit de către organism și devine foarte toxic.
Studiile arată că, odată ajunși în organism, parabenii se comportă precum estrogenul și perturbă activitatea hormonală normală. Deoarece urme de parabeni au fost descoperite în biopsiile tumorilor mamare, mulți fabricanți de cosmetice au renunțat la folosirea acestora în producerea cosmeticelor.
Trietanolamina dereglează sistemul endocrin și nervos. Irită tractul respirator și pielea și este asociată unui risc crescut de dezichilibre hormonale și apariție a cancerului mamar.
Cu cât folosim mai multe produse în a căror formulă se află și Trietanolamina riscul este mai mare, deoarece aceasta se acumulează, la fel și efectele.
Din păcate, Trietanolamina este frecvent întâlnită în produse cosmetice uzuale, chiar și cele destinate îngrijirii bebelușilor și copiilor mici. Potențialul toxic este cu atât mai crescut la copii, deoarece organismul este mai susceptibil la factorii externi, este în continuă creștere și dezvoltare, iar barierele de apărare ale acestuia nu sunt încă formate. Acumularea în timp a parabenilor în organismul copiilor este extrem de toxică și afectează pe termen lung, cel mai mare risc fiind formarea tumorilor canceroase.
Produsele Mustela nu conțin trietanolamina.
Lasă un răspuns