Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

BeautyCum încetinim îmbătrânirea pielii

Cum încetinim îmbătrânirea pielii

Îmbătrânirea pielii este o problemă deranjantă, cel puțin la nivel estetic. În timp ce unele molecule necesare sunt produse în cantități mai mici, se dezvoltă radicalii liberi, moleculele chimice responsabile de îmbătrânire. Primele semne ale îmbătrânirii încep să se manifeste: slăbiciunea pielii, pierderea supleței, elasticității și tonicității, apariția ridurilor.

Dacă îmbătrânirea pielii urmează un ritm determinat de organism, în funcție de capitalul genetic al fiecăruia (se vorbește despre ceasul biologic personal), el poate fi accentuat de diferiți factori externi:

 • o dietă dezechilibrată
 • un somn de slabă calitate
 • expunerea prelungită la radiațiile UV
 • gestionarea slabă a stresului
 • consumul activ și pasiv de tutun
 • poluarea

Ridurile sunt principalele caracteristici care atestă îmbătrânirea pielii. Acestea apar mai întâi pe zonele de exprimare a feței, de aceea vorbim de „riduri de expresie”. Acestea sunt cauzate de contracția repetată a mușchilor localizați la nivelul frunții, în jurul gurii, aproape de ochi. Ridurile care apar în zone mai puțin tensionate, cum ar fi obrajii, se datorează adesea mediului și, în special, expunerii prelungite și repetate la radiațiile ultraviolete. Petele maronii, sau petele de vârstă, iau naștere pe față, gât, decolteu, brațe și sunt, de fapt, grupări de melanină, o moleculă care pigmentează pielea. Apar mai ales după expuneri prea frecvente, neprotejate la soare.

Demachierea și curățarea alcătuiesc baza unei rutine de frumusețe. Dar știi că acestea sunt și două gesturi esențiale pentru o rutină eficientă împotriva îmbătrânirii? Într-adevăr, impuritățile și celulele moarte care se acumulează pe suprafața pielii (sebum + toxine în timpul nopții, sebum + machiaj + poluare în timpul zilei) împiedică pielea să se oxigeneze în mod corespunzător, blochează tenul și accelerează îmbătrânirea pielii.

Hidratarea pielii este extrem de importantă. Deshidratarea pielii accentuează aspectul ridurilor. Prin urmare, este esențial să vă hidrați consumând cel puțin 1,5 litri de apă pe zi și să vă hrăniți pielea cu creme hidratante adaptate tipului și maturității pielii dumneavoastră.

 • Tratamentele anti-îmbătrânire fac posibilă prevenirea și corectarea tuturor acestor fenomene datorită ingredientelor pe care le conțin.
 • Retinolulstimulează reînnoirea celulelor și producerea de colagen, o moleculă care conferă elasticitate pielii.
 • Acidul hialuronic, produs natural de către organism, are proprietatea de a reține apa și ajută la încărcarea pielii.
 • Antioxidanțiicum ar fi vitamina C și vitamina E protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și ale agresiunilor externe.
 • Glicerina și untul de sheasunt grăsimi ultra-hidratante.
 • Bugrane este o plantă al cărei extract ajută la relansarea producției de elastină, o moleculă care conferă pielii o flexibilitate deosebită.

Aveți grijă de pielea dvs. pentru a limita îmbătrânirea  

Pentru a preveni apariția ridurilor, a petelor și a altor semne ale îmbătrânirii pielii, aveți puterea de a acționa asupra factorilor agravanți ai îmbătrânirii pielii, care sunt mai mult de 50% legați de comportamentele noastre și de mediul înconjurător.

Dieta dezechilibrată, promovează stresul oxidativ, factor de îmbătrânire a pielii. Este mai bine să favorizați o dietă bogată în fructe, legume, leguminoase și cereale integrale care conțin substanțe nutritive cu proprietăți antioxidante esențiale pentru reînnoirea celulelor pielii. De asemenea, mizați pe pește gras și uleiuri vegetale: acizii grași esențiali sunt excelenți pentru piele.

Somnul insuficient încetinește regenerarea celulară.  noaptea se realizează regenerarea celulelor pielii. Când cineva doarme prea puțin sau nu doarme bine, acest proces de regenerare, esențial pentru sănătatea și frumusețea pielii, nu poate fi făcut în mod corespunzător.

Expunerea la radiațiile UV atacă „inima” celulelor pielii și le deteriorează, accelerând procesul de îmbătrânire a pielii. Prin urmare, este esențial să se protejeze prin utilizarea de protecție solară cu indici de protecție ridicați, indiferent de ocazie, chiar și la plajă și în afara sezonului estival.

Stresul necontrolat provoacă o producție excesivă de cortizol în sânge. Acest hormon, când este prezent în cantități prea mari în organism, mărește producția de radicali liberi, molecule care atacă funcționarea celulelor noastre, în special cele ale pielii.


			

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus