Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

HealthDespre detoxifiere!

Despre detoxifiere!

La finalul anotimului rece, dar și din când în când pe parcursul anului, organismul are nevoie de o cură de detoxifiere. Este un restart pentru organism care, în urma detoxifierii, face mai bine față stimulilor interni și externi.

O cură de detoxifiere se face cu ajutorul alimentelor care reduc încărcătura toxică. În vreme ce anumite alimente sunt aproape în întregime generatoare de toxine, există și alimente puternic detoxifiante.

În timpul unei astfel de cure, cel mai important ajutor pentru organism este apa. Mai multe decât în perioadele în care mâncăm normal, cantitatea de apă ce trebuie consumată în timpul unei cure de detoxifiere trebuie să fie ridicată.

Alimente pentru detoxifiere

Marea majoritate a fructelor favorizează curățarea organismului de toxine, însă unele dintre ele sunt mult mai benefice. Mănâncă caise proaspete, fructe de pădure, pepene galben, citrice, kiwi, papaya, piersici, mango, pepene roșu şi struguri negri. Evită, pe cât posibil, bananele și fructele uscate. Nu fac rău dar nici nu au proprietăți detoxifiante extraordinare.

Dintre legume, minuni fac anghinarea, ardeiul gras, sfecla, broccoli, varza roșie, morcovii, conopida, castraveții, dovleacul, spanacul și roșiile. Şi germenii de fasole şi semințele sunt recomandate în timpul curei de detoxifiere. Încearcă lucerna, năutul, lintea sau seminţele încolţite de floarea-soarelui. Este bine să eviți cartofi albi și avocado, nu sunt cele mai indicate legume în cura de detoxifiere.

Cura de detoxifiere nu este o cură de slăbire, chiar dacă în timpul ei se pierd câteva kilograme. De aceea, cantitatea de alimente nu este importantă. Important este să fie consumate alimente cu efect puternic detoxifiant și consumul de apă. Apa minerală sau apa filtrată ajută la eliminarea toxinelor.

Alimente de evitat în timpul curei de detoxifiere

Dacă fructele și legumele de mai sus au axiune puternic detoxifiantă, la polul opus se află alimente ce ar trebui evitate, deoarece sunt greu de digerat și ușor iritante pentru intestin.

Cerealele care conțin gluten (orzul, ovăzul, secara, grâul), carnea și produsele lactate (brânză, lapte, smântână, iaurt, ouă, carnea de porc, vită etc.), ardeii iuți, alimentele prăjite, semipreparatele, mezelurile, dulciurile şi produsele de patiserie trebuie evitate. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului de sare, zahăr și îndulcitori artificiali, cafeina, alcoolul.

Pentru o mai bună detoxifiere a organismului, în perioada curei se poate apela la suplimente alimentare care susțin funcțiile normale ale organismului și care curăță natural de toxine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus