Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

HealthTot ce trebuie să știi despre tranzitul intestinal leneș

Tot ce trebuie să știi despre tranzitul intestinal leneș

O problemă tot mai des întâlnită la omul modern este tranzitul intestinal leneș. Nu este o problemă foarte gravă, dar cu siguranță produce mult disconfort. Unul din trei români suferă de colon leneș, femeile fiind cele mai afectate.

Ce este tranzitul intestinal leneș?

Tranzitul intestinal diferă de la o persoană la alta, evacuarea intestinală normală se produce între de trei ori pe zi până la de trei ori pe săptămână. Mai rar de trei ori pe săptămână, timp de mai multe luni consecutive, se încadrează la constipație – tranzit intestinal leneș. În acest caz evacuarea poate fi dificilă sau chiar dureroasă.

Cauze și simptome

Principalele cauze ale constipației sunt sedentarismul, alimentația dezechilibrată și stresul. Obiceiurile nesănătoase primează însă, fiind principala cauză a instalării tranzitului intestinal leneș, la care se adaugă consumul de medicamente care irită colonul.

Mesele neregulate, alimentele uscate și alcoolul modifică flora intestinală normală. Astfel, tranzitul se încetinește și apare senzatia de greutate în abdomen și balonare.

Balonarea, durerile abdominale, migrenele, senzația de oboseală și lipsa poftei de mâncare sunt doar câteva dintre simptomele pe care această tulburare le generează.

Remedii

Când se instalează constipația, primul remediu la care oamenii apelează sunt medicamentele laxative, chiar dacă nu este cea mai corectă variantă. Laxativele au un efect rapid însă rezolvă doar temporar problema și pot crea dependență.

Pentru stimularea tranzitului intestinal leneș este benefică consumarea de culturi fermentate care se găsesc în iaurt, ele fiind un ajutor pe termen lung pentru sistemul digestiv deoarece ameliorează echilbrul florei intestinale.

Un regim alimentar variat, care să conțină fibre provenite din consumul de fructe și legume, consumul de cereale dar și o dietă bogată în lichidestimulează evacuarea și normalizarea tranzitului intestinal.

Mișcarea este, de asemenea, asigură o mai bună funcționare a tranzitului intestinal. Gimnastica în apă și masajul abdominal pun în mișcare un colon leneș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus