Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

HealthTot ce trebuie să știi despre pielea uscată a bebelușului
pielea uscată

Tot ce trebuie să știi despre pielea uscată a bebelușului

La naștere, pielea bebelușului se confruntă brusc cu un mediu nou: aerul liber, temperaturile mai scăzute, prezența microbilor reprezintă atâtea elemente la care nu este încă adaptat. Fragilă și imatură, pielea bebelușului prezintă de asemenea un potențial celular incredibil, care trebuie protejat în mod esențial: de aceea, are nevoie de produse de îngrijire speciale.

Adevarat înveliș protector al corpului nostru, pielea este structurată în trei straturi principale: epiderma, derma și hipoderma.

Epiderma este stratul superficial al pielii. Acesta este format din mai multe straturi de celule denumite keratinocite. Aceste celule se formează la nivelul cel mai profund al epidermei apoi urcă puțin câte puțin spre exterior. Ajunse la suprafață, acestea își pierd nucleul, se umplu cu keratină și formează „stratul cornos“: un scut semi-permeabil compus din keratinocite degradate (corneocite) legate de lipide și de complexe proteice. Stratul cornos este o veritabilă barieră de protecție care apără organismul împotriva agresiunilor exterioare.

La suprafață, epiderma este acoperită de un amestec de sudoare și sebum denumit „pelicula hidrolipidică“. Această substanță grasă menține hidratarea pielii și formează o barieră antibacteriană și antifungică.

Localizată sub epidermă, derma este tesutul de susținere, foarte important pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Printre altele, aceasta conține fibre de elastină și de colagen.

În sfârșit, hipoderma este cel mai profund strat al pielii. Aceasta este compusă în cea mai mare parte din celule adipoase, adipocitele, care izolează organismul de variațiile de temperatură și formează un strat protector împotriva presiunilor la care este supusă pielea.

Pentru a atenua imaturitatea barierei cutanate a bebelușului, protejându-i potențialul extraordinar, este important să se utilizeze produse de îngrijire specifice care îi respectă delicatețea, îi conservă resursele celulare și nu o irită.

Ai grijă atunci când alegi produse dermato-cosmetice pentru bebeluș: selectează doar produse de îngrijire hipoalergene, cu toleranță ridicată și special create pentru pielea celor mici, care vor contribui la consolidarea barierei cutanate a bebelușului și la protecția resurselor celulare împotriva agresiunii din mediul înconjurător. În schimb, nu folosi niciodată produsele tale de toaletă pe bebeluș: prea acide și cu un conținut prea mare de detergent, acestea nu sunt potrivite pentru pielea lui fragilă.

Datorită expertizei unice în pielea bebelușilor, produsele Mustela sunt sigure, eficiente și din ce în ce mai naturale, protejând pielea bebelușilor și ajutând la dezvoltarea de zi cu zi.

Descoperă produsele Mustela (https://www.mustela.ro/product/ingrijire-experta/piele-uscata) special formulate pentru pielea uscată a bebelușului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus