Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

HealthProtejează pielea bebelușului împotriva soarelui
protejează pielea bebelușului

Protejează pielea bebelușului împotriva soarelui

Cu siguranță vrei să ai grijă cât mai multă de puiul tău, astfel protejează pielea bebelușului de razele solare dăunătoare. Până la vârsta de 3 ani, pielea bebelușului are un sistem de apărare cutanată imatur, care îl face foarte vulnerabil la soare: de aceea, nu se recomandă expunerea directă a acestuia la soare. Dacă drumurile pe care le ai de făcut te obligă să duci copilul într-un loc însorit, ia toate măsurile de precauţie și protejează pielea bebelușului! Respectând câteva reguli simple, îi vei proteja viitorul pielii şi sistemul de apărare natural împotriva posibilelor leziuni grave. Şi deoarece copilăria este cea mai bună perioadă pentru a învăţa, gesturile repetate astăzi împreună cu tine vor deveni reflexele de mâine ale copilului.

Iată câteva reguli de siguranță care te ajută să îți protejezi bebelușul de contactul cu soarele:

Evită expunerea bebeluşului la soare, în special între orele 11 şi 16.

Caută sistematic umbra în cazul în care lumina soarelui este intensă.

Nu lăsa bebeluşul gol sau în costum de baie la soare. Îmbracă-l cu haine largi, dar din bumbac gros pentru a filtra bine radiaţiile UV, o pălărie cu boruri mari şi ochelari de soare adaptaţi (standard CE, categoria UV 3 sau 4, cu rame mari sau în formă de mască) protejează pielea bebelușului de soare.

Aplică un strat gros de produs de protecţie solară cu un indice SPF adaptat (50+), cu 20 de minute înaintea expunerii. Insistă pe zonele sensibile expuse excesiv (frunte, pomeţi, nas, buze). Aplică un produs After-Sun după ce expunerea la soare s-a terminat.

Protejează pielea bebelușului chiar şi la umbră sau când este înnorat: mai mult de 80% dintre radiaţiile UV traversează norii şi o umbrelă de soare nu constituie o protecţie suficientă.

Evită filtrele cu potenţial de declanşare a alergiilor şi optează pentru ecranele minerale sau organo-minerale.

Reaplică produsul de protecţie solară în cantitate suficientă la fiecare 2 ore şi după fiecare îmbăiere.

Oferă-i regulat copilului lichide, chiar dacă nu cere.

protejează pielea bebelușului

Ai grijă de produsele de protecţie solară: închide bine tubul sau spray-ul, nu îl lăsa în lumina directă a soarelui şi nu utiliza niciodată anul următor un produs deja început.

Pielea copilului tău este fragilă: mai fină decât a ta, aceasta este deosebit de vulnerabilă la soare. De aceea, este imperativ să alegi pentru pielea lui o protecţie solară cu o eficacitate optimă împotriva radiaţiilor nocive ale soarelui, respectându-i în acelaşi timp delicateţea şi conservându-i resursele celulare.

O protecţie solară bună pentru bebeluş trebuie să respecte criteriile următoare:
Să ofere un indice SPF 50+ şi UVA, asociat cu o acţiune de protecţie a barierei cutanate pentru a menţine mecanismele naturale de apărare a pielii şi pentru a evita leziunile celulare ulterioare expunerii la soare.

Să asigure o garanţie a toleranţei ridicate: formula trebuie să fie hipoalergenică, să nu conţină alcool, să nu conţină parabeni, să fie testată sub control dermatologic.

Să fie adaptată la viaţa copiilor: produsul trebuie să reziste la apă şi la transpiraţie şi să fie vizibil la aplicare pentru a nu omite nicio zonă.

Să fie adaptată la tipul de piele al copilului: dacă are pielea foarte deschisă sau uşor reactivă, alege un produs de îngrijire special conceput pentru pielea intolerantă.

Pielea bebelușului este subțire și sensibilă și este deosebit de vulnerabilă la razele UV. Noua gama Mustela de produse de protecție solară este bine tolerantă și hipoalergenică. Ele oferă o protecție eficientă împotriva razelor UVA și UVB, fără a deteriora pielea lor delicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus