Livrare gratuită pentru comenzile peste 250 RON

HealthCurățarea bebelușului: ritualuri ce trebuie adoptate pentru pielea cu tendință atopică
pielea cu tendință atopică

Curățarea bebelușului: ritualuri ce trebuie adoptate pentru pielea cu tendință atopică

Pielea cu tendință atopică, denumită și dermatita atopică, afectează un copil din cinci1, dar atopic nu înseamnă atipic. Chiar dacă semnele acestei eczeme sunt neplăcute (roșeață, mâncărime, uscăciune etc.), ele nu sunt rare, nici contagioase pentru alți copii și nici ireversibile.

Scris în parteneriat cu Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & membru al cercului de experți Mustela.

Baia ideală pentru pielea cu tendință atopică

Chiar dacă adulților le place de obicei să se relaxeze cu o baie caldă după o zi lungă, acesta nu este cel mai bun lucru pentru piele – mai ales pentru copiii cu piele cu tendință atopică. Într-adevăr, o baie caldă va contribui la reducerea stratului gras esențial pentru apărarea barierei pielii.

Este acesta un motiv pentru a evita complet baile? Nu neapărat, mai ales dacă copilului vostru îi place să se joace în baie. Îl puteți lăsa să facă două sau trei băi pe săptămână. Singura măsură de precauție necesară este să îl lăsați să se joace și să se distreze timp de doar 10 minute în apa între 35° și 37°C. Și pentru o mai mare liniște sufletească și o eficacitate, puteți adăuga un ulei de baie specific pentru bebeluș/copil. Două sau trei căpăcele de ulei sunt suficiente și au o mulțime de beneficii: pe lângă compensarea efectelor de uscare ale curățării, uleiul va ajuta la refacerea lipidelor corpului și va calma instantaneu senzațiile de mâncărime. Este și practic, nu necesită clătire!

Dușul ideal pentru pielea cu tendință atopică

În restul timpului, este mai bine să vă răsfățați bebelușul cu dușuri de cinci minute la o temperatură maximă de 35° C. 

Pentru a evita factorii dăunători pentru pielea sa, alegeți un produs fără săpun sau un gel de curățare cu același pH fiziologic cu al pielii. Chiar mai bine, încercați o cremă de curățare pentru pielea atopică a bebelușului/copilului, pentru a-i oferi un confort mai mare. Perfect adaptată corpului sau feței, aceasta va curăța complet bebelușul, protejându-l în același timp. De la naștere, va calma bebelușul și-i va lăsa pielea suplă și mătăsoasă, reducând în același timp senzațiile de mâncărime. Există un alt avantaj care îl va face fericit: nu ustură ochii!

Cand uscați corpul, evitați frecarea lui: tamponarea corpului cu un prosop este soluția ideală și mult mai delicată. O altă măsură de precauție necesară: amintiți-vă să vă tăiați unghiile regulat și să vă îndepărtați bijuteriile înainte să vă spălați bebelușul pentru a evita să-l zgâriați din greșeală. Acum aveți cele mai bune condiții pentru a-i oferi un moment de adevărată tandrețe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus