Coșul tău este gol acum!
Piele cu tendință atopică – Sfaturi de aplicare
O piele cu tendință atopică, denumită și dermatită atopică, afectează un copil din cinci1, dar atopic nu înseamnă atipic. Chiar dacă semnele acestei eczeme sunt neplăcute (roșeață, mâncărime, uscăciune etc.), ele nu sunt rare, nici contagioase pentru alți copii și nici ireversibile.
Scris în parteneriat cu Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatolog & membru al cercului de experți Mustela.
Explorați câteva sfaturi simple pentru a face din îngrijirea emolientă a pielii un moment cu adevărat liniștitor pentru copilul vostru.
Piele cu tendință atopică – Pași simpli pentru a avea grijă de pielea destabilizată a bebelușului
În primul rând, pregătirea!
– Amintiți-vă să vă spălați mâinile înainte de fiecare aplicare.
– Amintiți-vă să vă tăiați unghiile regulat pentru a evita să vă zgâriați copilul din greșeală. Profitați de această oportunitate pentru a tăia și unghiile copilului; dacă nu poate înceta să se scarpine în perioada puseurilor, acest lucru va fi mai puțin dăunător pentru pielea sa.
– Amintiți-vă să vă îndepărtați bijuteriile. Noi nu ne gândim la acest lucru, dar un inel sau o brățară poate zgâria pielea bebelușului!
– Pentru un confort mai mare, amintiți-vă să încălziți crema în mâinile voastre înainte să o aplicați pe pielea bebelușului.
Acum sunteți gata să începeți!
Piele cu tendință atopică – Sfaturi de aplicare a produselor de îngrijire
Puteți aplica o cremă emolientă sau un balsam emolient pe fața și corpul bebelușului o dată sau de două ori pe zi: seara, după băiță sau înainte de a merge la culcare; dimineața, după spălare sau înainte de îmbrăcare. Chiar dacă copilul este în perioada de răgaz sau în puseu, nu ezitați să reaplicați oricât de des este nevoie: o astfel de îngrijire a pielii va proteja, repara și calma eficient pielea copilului vostru (vedeți beneficiile cremei sau balsamului emolient). În cazul puseurilor, doar evitați zonele cu răni deschise. În acest caz, îngrijirea medicală prescrisă de către doctorul vostru va fi mai bine adaptată.
Pentru a face crema să pătrundă în piele, puteți să faceți masaj cu mișcări largi, întotdeauna în direcția inimii. De exemplu, începeți cu gleznele și apoi urcați spre coapse. Repetați aceleași mișcări pe brațe: începeți cu încheieturile și terminați cu umerii. Nu favorizați anumite zone ale corpului: pentru fiecare zonă, folosiți aceeași cantitate de produs, o cantitate suficientă, dar nu prea mare, atât pentru partea din față, cât și pentru spatele corpului. Nu uitați de spatele genunchilor, unde se pot ascunde zone roșii! Chiar și degetelele bebelușilor trebuie hidratate. Pentru față, puteți folosi o rutină diferită: începeți aplicând produsul pe mijlocul frunții, continuați spre tâmple și sub ochi, apoi pe năsucul bebelușului și de la nas spre obraji, pentru a termina cu bărbia.
Dacă profitați de această oportunitate pentru a vă îmbrățișa și săruta bebelușul, aceste ritualuri pot deveni adevărate momente de încântare pentru amândoi. Faceți acest lucru fără moderație!
Lasă un răspuns